4 redenen om voortaan de fiets te pakken

Sta je weer in een overvolle tram of in de file onderweg naar werk? Dan kun je je afvragen of er geen andere mogelijkheid is om naar werk te gaan. Nou, die is er! Waarom pak je niet gewoon de fiets naar werk? Als de afstand naar werk met de fiets haalbaar is, dan doe je er goed aan om te gaan fietsen. Hier zijn een aantal redenen waarom je de volgende keer dat je de deur uit moet de auto beter kunt laten staan om in plaats daarvan de fiets te pakken!

Fietsen is gezond

Dat fietsen gezond is, hoef ik je denk ik geen twee keer uit te leggen. Het is een vorm van lichaamsbeweging en dat is ontzettend goed voor je. Je verbrandt calorieën en daarnaast is het ook nog eens goed voor je hart. Er wordt aangeraden om als mens minstens 30 minuten per dag te bewegen of te sporten. Dat kan voor sommige mensen als een hele hoop klinken. Maar als je in plaats van de auto de fiets pakt, dan zit je er zo overheen. Klinkt dat vermoeiend? Dat zal best, maar van fietsen krijg je juist meer energie! Je energielevel schiet met wel 20% omhoog als je fietst. Ideaal als je een lange werkdag voor de boeg hebt waar je moet focussen.

Fietsen is goed voor het milieu

Wie fietst, is goed bezig. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het milieu. Door te fietsen stoot je namelijk geen schadelijke stoffen uit. Dit is wel het geval als je met de auto, scooter of motor gaat. Als je ervoor kiest om dagelijks te fietsen in plaats van een gemotoriseerd voertuig te pakken, dan verklein je op lange termijn je ecologische voetdruk. Zeker in deze tijd is het ontzettend belangrijk om bewuster over onze keuzes na te denken en hoe die invloed hebben op het milieu. Dus pak de fiets, niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze planeet!

Fietsen op mooie plekken

Met de fiets kun je genieten van mooie plekken waar je normaal gesproken niet met de auto kunt of wilt komen. Neem bijvoorbeeld de mooie fietsroutes door natuurrijke gebieden. Ook in steden als Amsterdam is het veel beter om met de fiets te gaan. En het maakt niet uit op wat voor fiets je rond trekt. Dit kan met een racefiets, een omafiets of een stadsfiets dames. Zie je jezelf al rond fietsen over de Amsterdamse grachten met het ochtendzonnetje in je gezicht op je stadsfiets?

Fietsen voor een goed humeur

Fietsen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het is bewezen dat mensen die fietsen gelukkiger en meer ontspannen zijn. Dat komt omdat je hersenen tijdens het fietsen geluksstofjes aanmaken die je humeur flink verbeteren. Ook voor mensen die wat gestrest zijn kan fietsen erg helpen om wat rustiger en meer ontspannen te raken. Daarom zie je ook zo vaak mensen fluitend of met een grote glimlach op de fiets zitten. Fietsers zijn levensgenieters!

Geef een reactie