Er als een slons bijlopen door Corona? Echt niet!

Door het Coronavirus hoeven veel mensen het huis niet echt meer uit. Ze werken of studeren thuis en de musea, restaurants en bioscopen zijn toch dicht. De meeste mensen moeten hooguit even het huis uit voor een paar boodschapjes en avondeten. Maar dat je het huis niet per se uit hoeft is wat mij betreft nog geen reden om elke dag in je trui en joggingbroek te lopen. Er zijn genoeg redenen om je toch nog leuk aan te kleden en er niet als een slons bij te lopen. Wil je weten waarom ik dit vind? Lees dan hieronder verder! 

Humeur en productiviteit 

Allereerst is jezelf aankleden in de ochtend goed voor je productiviteit. Je hebt op die manier niet elke ochtend het idee dat het een luie zondag is maar voelt je echt wakker. Aankleden is normaal ook een deel van je ochtendroutine en daardoor zal je je dag veel productiever beginnen en voortzetten! Daarnaast is jezelf (leuk) aankleden ook goed voor je humeur. Als je in de spiegel kijkt zie je namelijk niet een onverzorgd figuur in een trui met ongekamde haren maar kan je tevreden zijn over hoe je eruit ziet. En als je blij bent met jezelf zal dit ook weer voordelig zijn voor je humeur, productiviteit en motivatie. 

Etentjes 

Nog een goede reden om je leuk aan te kleden is etentjes. Het is dan wel een crisistijd maar je mag nog steeds met mensen eten (mits dit er niet te veel zijn). Ook weer in het kader van humeur en zelfvertrouwen is het leuk om je voor deze etentjes echt een keer op te tutten Want je denkt misschien wel ‘Waarvoor doe ik dit nou?’ maar je zult zien dat je het klaarmaken voor een speciale gelegenheid echt gemist hebt! Het is niet voor niets dat we normaal gesproken ook niet in onze trui en joggingbroek naar etentjes of feestjes gaan. 

Lekker wandelen

Tot slot is het ook goed voor je om af en toe eens het huis uit te komen zonder reden. Gewoon even wandelen in de natuur of door de stad is goed voor je humeur, je dosis vitamine D, je huid, je gezondheid en nog veel meer! Ook dan is het een goed idee om je leuk (of in ieder geval ‘normaal’) aan te kleden zodat je je wakker en positief voelt. En als je gaat wandelen zijn goede schoenen, zoals bijvoorbeeld van Nubikk, heel belangrijk natuurlijk! Nubikk heeft comfortabele schoenen van goede kwaliteit (gebruik van bijvoorbeeld leer en schapenwol) waar je uren op kunt lopen. En ook voor heren hebben zij Nubikk heren, dus je vriend heeft geen excuus om niet mee te gaan wandelen!

Geef een reactie