Het plezier van het plannen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we op dit moment op vakantie gaan. De wens op een vakantie groot bij iedereen. Wij zitten natuurlijk al een jaar achter slot en grendel, iedereen hunkert weer naar een zonvakantie. Er is gelukkig licht aan het einde van de tunnel, er gaat weer een moment komen waarop iedereen weer op vakantie kan gaan. Maar waar willen we dan naar toe? Dat is natuurlijk de grote vraag. Ik wil jullie graag vandaag wat inspiratie geven en jullie vooral ook enthousiasmeren om alvast te gaan kijken maar mogelijke vakanties. Mijn favoriete vakantieland is Portugal. Dit land is naar mijn mening de heilige graag van de Europese cultuur. Het heeft een heerlijk klimaat. Portugal is tropisch warm maar je geniet hier ook van de verkoeling van de zee. De stad is ontzettend trots op haar rijke geschiedenis en alle architectuur wordt goed onderhouden. Ik ben twee keer naar Portugal geweest. Allereerst voor een stedentrip naar Porto en aan andere keer voor een stedentrip door heel Portugal.

 

Een stedentrip naar Porto

Mijn Stedentrip Porto, zo staat het in ieder geval in mijn vakantieboek geschreven, was fantastisch. Er is namelijk ontzettend veel te doen in deze energieke stad. Allereest kan je tijdens de Porto stedentrip naar de Ribeira gaan. Dit is het historische centrum van Porto. Zoals ik al eerder zei wordt alles goed onderhouden, alle panden worden prachtig instant gehouden. Ribeira staat al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst en daar zijn vele redenen voor. Tijdens mijn Stedentrip Porto heb ik ook van heerlijke port mogen genieten. De hint zit in de naam. De echte port-huizen liggen namelijk in Porto. Tijdens jouw Porto stedentrip moet je ook hier even langsgaan.

 

Portugal in zijn geheel

Mijn Stedentrip Portugal heb ik eigenlijk gedaan op aanleiding van mijn Stedentrip Porto. Lissabon is ook een prachtige stad waarin je geweldig op avontuur kan. In alle grote steden van Portugal is wel iets te beleven. Portugal is een oud land en veel van deze oude rijkdommen zijn instant gehouden. Je hebt veel burchten om te bezoeken en oude rooms-katholieke kerken te bekijken. Voor mij voelde de Stedentrip Portugal als een groot openluchtmuseum. Ik kan het oprecht iedereen aanraden, zeker als je nog niet in Portugal bent geweest. Kijk vooral ook even online naar de rijke Portugese cultuur en probeer alvast een vakantie te plannen. Het boeken en inlezen is vaak al de helft van de pret. Als het deze zomer mogelijk wordt om weer in het buitenland op vakantie te gaan bent u alvast voorbereid.

Geef een reactie