Hoe stel je een eigen game pc samen?

Hoewel dit jaar de Playstation 5 en de Xbox Series X zijn uitgekomen blijft het gamen op de pc momenteel de beste ervaring bieden. Dit heeft ermee te maken dat een computer meer vermogen en rekenkracht heeft dan een gameconsole waardoor betere prestaties mogelijk zijn. Je kunt natuurlijk een game PC kopen die al voor jou in elkaar is gezet, maar het is leuker (en goedkoper), om je eigen game pc te bouwen. In deze blog zal ik een aantal belangrijke punten bespreken waar je rekening mee moet houden bij het samenstellen van een game PC.

Videokaart

Een game pc samenstellen begint vaak met het kiezen van een budget. Eén van de belangrijkste onderdelen van een game pc is de videokaart. Deze is dan ook vrij prijzig en je zal goed moeten kiezen welke videokaart jij nodig hebt. Voor sommige games heb je namelijk helemaal niet zo’n krachtige videokaart nodig. Het is dan zonde om honderden euro’s aan iets uit te geven wat je niet gaat gebruiken. Kijk dus voordat je een game pc gaat samenstellen welke games je wilt gaan spelen en op welke videokaart deze goed werken. Je zou voor de zekerheid een iets betere videokaart kunnen kopen dan welke je spellen nodig hebben, aangezien in de toekomst spellen waarschijnlijk een sterkere videokaart nodig hebben om soepel gespeeld te kunnen worden.

Behuizing

Hoewel het heel erg belangrijk is uit welke onderdelen een game pc bestaat, is de behuizing belangrijker dan menig gamers denken. Als een game pc namelijk op volle toeren aan het draaien is, is het van belang dat de onderdelen voldoende gekoeld kunnen worden. Door te kiezen voor een grote behuizing is er meer ruimte tussen de verschillende onderdelen, waardoor deze eenvoudiger gekoeld kunnen worden. Mijn advies is dan ook om te kiezen voor een grote behuizing, hierdoor worden de onderdelen niet alleen beter gekoeld, maar is er in de toekomst ook nog ruimte om bepaalde onderdelen te vervangen door grotere onderdelen als dit nodig is.

Vermijd een bottleneck

Een veelvoorkomende fout bij het zelf samenstellen van een game pc is dat de onderdelen niet met elkaar in balans zijn. Dit kan voorkomen als je bijvoorbeeld kiest voor een budget processor, maar alle andere onderdelen in je pc van topkwaliteit zijn. In zulke gevallen kunnen de kwalitatief hoge onderdelen niet renderen doordat er een ‘bottleneck’ ontstaat door je slechtere processor. Zorg er dus voor dat alle onderdelen ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen.

Geef een antwoord