Een letselschade advocaat inschakelen? Werkt dat echt?

Kijk, dat een ongeluk in een klein hoekje zit, dat weten we allemaal. Sommige dingen overkomen je gewoon. Het ene moment ben je aan het wandelen, het volgende moment lig je languit op de straat. Gevallen over een losse stoeptegel. Het ene moment ben je aan het spelen met de hond van de buren, het volgende moment zit je bij de Spoedeisende Hulp om een bijtwond te laten hechten. Het ene moment sta je lekker te klussen bij vrienden in huis, het volgende moment laat iemand iets zwaars op je voet vallen. En het ene moment ben je rustig aan het autorijden en het volgende moment knal je, midden op de snelweg tegen een verloren bankstel aan. Het kan allemaal zomaar gebeuren. Maar wat nu als je door deze ongelukjes in een situatie terecht komt dat je niet (meer) kunt werken?

Schakel een letselschade advocaat in

Het klinkt nogal Amerikaans om een letselschade advocaat in te schakelen voor een ongeluk. Voor pure pech. Maar die pure pech kan voor jou heel duur uitvallen. Je loopt, zeker als je een eigen bedrijf hebt, inkomsten mis. Je raakt misschien wel klanten kwijt. Je hebt extra kosten voor, bijvoorbeeld, vervoer en therapie. En je hebt ook nog eens geen tijd om daar over na te denken. Jij moet immers werken aan je herstel. En dus schakel je wel een letselschade advocaat in. 

Wat doet een letselschadeadvocaat?

Een letselschade advocaat zal, namens jou, een claim indienen bij de (verzekering van de) tegenpartij. Voor alle ziektekosten ben je zelf verzekerd, maar alle aanverwante kosten komen anders voor jouw rekening. Denk dan bijvoorbeeld aan vervoer van en naar het ziekenhuis, inkomsten die je (aantoonbaar!) misloopt, et cetera. Een letselschade advocaat in Nederland zal een schadevergoeding voor je eisen die de extra kosten die je moet maken dekt. Je zult dus nooit rijk worden van een schadevergoeding, dat is nooit de insteek.

Wat kost het om zo iemand in te schakelen?

Het kost jou niets. Alleen een klein beetje tijd. Je zult met je letselschade advocaat moeten overleggen en hem of haar precies moeten vertellen wat er gebeurd is. Ook zul je (medische) informatie moeten overhandigen. Dit om een goede zaak te kunnen bouwen. De advocaat werkt gratis voor jouw. De kosten van de advocaat worden verhaald op de (verzekering van de) tegenpartij. Zo kan jij goed werken aan je herstel en hoef je je over de finaniën en de juridische zaken geen zorgen te maken. 

Geef een reactie