Spelen is belangrijk!

Puppy play is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een honden. Wil je dat je puppy je leert en gehoorzamen, niet andersom. Hiertoe moet je je puppy trainen om te spelen door hem te prijzen wanneer hij gehoorzaamt en zijn gedrag opdraagt wanneer hij iets doet waar je afkeurt. Dit artikel biedt enkele nuttige tips voor het trainen van pups om te spelen. Wilt u leren waarom honden gestimuleerd moeten worden? Lees er hier meer over hoe u dat het beste kan doen! 

Geschiedenis honden

Honden waren in het verleden effectief hulpbronnen bewakers, maar hebben sindsdien ander gedrag ontwikkeld. Honden waren in principe carnivoren, selectief van vlees bronnen en scavengers. Met domesticatie introduceerde de mens planten en korrels en andere natuurlijke voedselbronnen. Honden, die ooit strikt carnivoren waren, begonnen het jacht tendensen te tonen. Later, wanneer mensen begonnen met het brengen van vuurwapens, werden ze ook in staat om prooi te doden door blaffen, jammeren, bijten, aanvallen met hun klauwen, waarbij ze de prooi apart met hun tanden scheurden en zelfs het eten. In essentie worden honden nu gezien als beschermende en territoriale honden, zelfs als ze alleen het werk doen om mensen of andere dieren te waarschuwen dat ze er zijn en klaar zijn om te beschermen.

Emoties ontwikkelen

Maar honden ontwikkelden ook een complexe reeks emoties die zijn ontworpen om hulpbronnen te voorkomen. Sommige honden hebben een diepe behoefte om tot een groep te behoren die als hun pakket wordt beschouwd. Bepaalde rassen zijn dominanter dan andere en zijn daarom meer enthousiast om hun plicht te doen omwille van de groep. Andere honden hebben persoonlijkheden die ze meer speels en nieuwsgierig laten lijken. Ze hebben echter diepere instincten om hun grondgebied en familieleden te beschermen.

Sociaal contact 

Een manier om hulpbronnen te voorkomen in pups is om hen voor te stellen aan de aanwezigheid van andere honden. Om dit te doen, moet je je nieuwe puppy brengen om te socialiseren met verschillende soorten honden. Dit kan worden gedaan door hem naar hondenparken te brengen waar andere honden zijn en hem met hen kunnen spelen. Je moet ook je puppy toestaan om verschillende plaatsen te bezoeken, zoals je appartement of je vriendenhuis waar andere honden zijn. U moet echter onthouden om uw hond alleen naar deze plaatsen te brengen wanneer er andere volwassen honden in de buurt zijn om toezicht te houden op hem.

Speelgoed

De meeste honden kauwen op dingen omdat ze aandacht en stimulatie zoeken. Hondenspeelgoed zijn hier uiterst geschikt voor als er geen andere honden te vinden zijn voor uw puppy om mee te spelen. Leer je pups om alleen op speelgoed en lekkernijen te kauwen en blijf bijtjes op het gebied van locaties waar ze geen toegang hebben tot hen. Nu dat je veel kinderziektes bij de hand hebt, train je pups om met deze te spelen in plaats van knagen op meubels, schoenen of iets anders dat hem kan afleiden van wat je wilt. Het volgende wat je kunt doen is hem iets lekker om op te kauwen om te helpen bij het voldoen aan zijn kauwende instincten. Dit is heel nuttig, vooral voor langdurig gedrag zoals housauwing. Als je je puppy niet wilt geven met iets smakelijk, kun je altijd een bot gebruiken als een kauw stuk. U moet echter noteren dat een bot gemakkelijk kan worden gekauwd, dus het wordt aanbevolen dat u toezicht houdt op het proces om ongevallen te voorkomen.

Geef een antwoord