Tips voor het creëren van een mooi terras

Onze zomers worden steeds warmer, en dat betekent dat we met z'n allen steeds vaker buiten zijn. Of het nu gaat om een middagje zonnen of een gezellige barbecue: we hebben allemaal zo onze eigen redenen om een terras te willen aanleggen in onze achtertuin. Maar waar begin je? Met onderstaande tips willen we jou een beetje op weg helpen, zodat je precies weet waar je naar op zoek moet. En hoe je jouw perfecte terras kunt creëren. Dan kun je deze zomer nog lekker genieten van de zon in de achtertuin.

De plek

Als allereerste is het natuurlijk belangrijk om de perfecte plek voor je terras te kiezen. Soms is het zo simpel als de plek waar al terrastegels zijn aangelegd, maar het is ook slim om te kijken naar de stand van de zon. Wanneer wil jij van de zon genieten? Houd je van de middagzon of wil je liever van de ochtendzon genieten tijdens een heerlijk uitgebreid ontbijtje op je nieuwe tuinset? Wanneer je de plek uiteindelijk hebt gekozen, kies je vervolgens de terrastegels uit (als dit nog niet is aangelegd, natuurlijk) en voor je het weet is je terras al half klaar.

De meubels

Nu je terras klaar is voor decoratie, is het natuurlijk belangrijk om op zoek te gaan naar de mooiste tuinmeubels. Wil je een ontspannende sfeer creëren? Dan kies je voor de populaire loungesets. Deze zijn niet alleen comfortabel, maar ook sfeervol en perfect voor lange zomeravonden. Wil je ook 's avonds kunnen eten op het terras? Dan is het slim om voor een tuintafel en stoelen te kiezen. Deze zijn vaak wat hoger, en meer gericht op familiemomenten. Eigenlijk vergelijkbaar met de eettafel in je keuken. Schroom niet om meerdere tuinsets uit te proberen, zodat je helemaal zeker weet wat bij jou past. En vergeet dan natuurlijk ook de belangrijke barbecue niet!

De details

Nét als iedere andere kamer in je huis, heeft ook je terras behoefte aan een beetje opsmuk. Om je tuin bijvoorbeeld door te laten lopen in je terras, zet je een bloemetje op tafel of zorg je voor bloempotten rondom je terras. En vergeet ook voor de lichten niet. Want als je op lange zomeravonden nog buiten wilt zitten, kun je niet zonder lamp. Gelukkig zijn er vele sfeervolle opties, zoals bijvoorbeeld de populaire olielampen, sfeerverlichting of de romantische variant: kaarslicht.

Geef een reactie