Trends in de woning

Het lijkt af en toe wel alsof er iedere tien minuten een nieuwe trend opduikt. En dat kan op ieder gebied zijn. Ook als het gaat om het interieur van je woning. Harstikke leuk natuurlijk want zo word je constant geprikkeld met nieuwe ideeën en dat houdt de boel interessant maar je kan niet iedere tien minuten heel je woning omgooien. Je moet dus besluiten wat bij jou past, voor nu. In deze blog bespreek ik een paar grote woontrends die al een poosje meegaan. Lees je mee?

Groots en victoriaans

Eén van mijn favoriete woonstijlen is de Victoriaanse. Simpelweg omdat het zo groot en uitbundig is. Hang de kroonluchters maar op en laat een donker behang met een mooi motief ophangen. We gaan terug naar de 1800’s toen het allemaal om uiterlijk en mysterie ging. Er zijn echter maar weinig huizen waarbij dit interieur goed past maar als je wil kan natuurlijk alles.

Vive la France

Een andere favoriet is zijn de Franse sferen in huis. Witte muren, veel licht en crèmekleurige meubels. En, niet te vergeten, de vissengraat vloer. We hebben niet allemaal een Frans balkonnetje aan de ramen hangen maar met een visgraat vloer kom je al een heel eind, dit effect kan je ook door middel van een laminaat vloer krijgen. Dit geeft je uiterlijk namelijk meteen iets chique’s en door de rest van het interieur licht en luchtig te houden, krijgt het iets heel eenvoudigs maar elegants. Straks vergeet je helemaal dat je je niet in Parijs bevindt.

Klein en minimaal

Een licht en luchtig interieur zien we in zeker zin ook terug bij de minimalistische stijl. Door zo weinig mogelijk meubels en decoratie te gebruiken, leg je extra veel nadruk op wat er wél staat. Maar let wel op, hierdoor kan je interieur ook juist zwaar aanvoelen. Eén pluspunt sowieso is dat het altijd lekker opgeruimd is.

Terug naar de jaren 50

Vintage is al een tijdje in als het om kleding gaat en wat betreft interieur is dat niet anders. Ga voor een retro uiterlijk met eikenhouten meubels, simpele designs en in het oog springende kleuren. Je kan deze stijl ook heel goed moderniseren zodat het helemaal bij jouw huisje en jouw persoonlijkheid past. je kan het zo gek maken met decoraties als je zelf wilt maar je kan het ook simpel houden en gaan voor het plaatje uit een interieur tijdschrift.

Ga jij je huisje ook in een nieuw jasje hijsen? En zo ja, waar kies jij dan voor?

Geef een reactie