What is palm oil?

Iedereen heeft zich vast wel eens afgevraagd what is palm oil. Palm oil staat namelijk op veel producten in de ingrediëntenlijst. Het zijn vaak veel voedingsproducten waar palm oil op staat, maar ook in veel verzorgingsproducten komt palm oil voor. Omdat het voor zoveel producten wordt gebruikt, vindt EPOA (European Palm Oil Alliance) het van belang dat de productie op een duurzame manier plaats vindt. De EPOA maakt zich daarom sterk voor het gebruik van alleen nog maar duurzaam geproduceerde palmolie in Europa.

 

Vertel eens: what is palm oil?

Palm oil is een olie die wordt verkregen uit de palmvrucht. De palmvrucht groeit aan palmbomen en deze bomen worden voornamelijk geteeld in Indonesië en Maleisië. Dit komt doordat de palmbomen houden van de zon en luchtvochtigheid in deze landen.

Nu weet je waar het vandaan komt, maar de vraag what is palm oil is nog niet helemaal beantwoord. Je vraagt je vast af waarom palm oil zo veel voor producten wordt gebruikt. Dit komt doordat de palmvrucht een zeer efficiënt gewas is, waardoor de olie gemakkelijk in ruime hoeveelheden en goedkoop te produceren is.  De EPOA geeft aan dat fabrikanten palm oil voornamelijk gebruiken vanwege de veelzijdigheid van het product, de grote beschikbaarheid en de functionele voordelen. Volgens de EPOA zorgt de textuur van de geurloze palm oil er voor dat het een ingrediënt is dat in veel recepten past, omdat het de smaak en textuur van de uiteindelijke producten en gerechten ondersteund.

We hebben het nu gehad over waar palm oil vandaan komt en waarom het in veel producten wordt gebruikt. En toch hebben we de vraag what is palm oil nog niet helemaal beantwoord. Je bent vast ook wel nieuwsgierig hoe het eruit ziet. Volgens de EPOA wordt palm oil zowel in ruwe vorm als in verfijnde vorm gebruikt. Bij de ruwe vorm moet je denken aan de olie die rechtstreeks uit de vrucht komt. De palmvrucht heeft van zichzelf een diepe oranje kleur, waardoor de palm oil die rechtstreeks uit de vrucht wordt geperst ook een oranje kleur heeft. De EPOA laat weten dat de ruwe olie niet veel gebruikt wordt. De verfijnde vorm van palm oil wordt volgens de EPOA veel vaker gebruikt. Met name in Europa wordt de verfijnde vorm gebruikt. Het heeft dan lichtgele kleur en is vrij van geur.

 

What is palm oil: een beantwoorde vraag

Hopelijk is het antwoord op de vraag what is palm oil nu voor je beantwoord. Palm oil is gewoon een ingrediënt dat vele voordelen heeft waardoor het voor vele fabrikanten een goede keuze is om het aan de ingrediëntenlijst toe te voegen. Omdat het zoveel gebruikt wordt wil EPOA ervoor zorgen dat dit gebeurd op een duurzame manier.

Geef een reactie